Gyűrűk Ura Rizikó

Cikkszám: A41181650
Gyűrűk Ura Rizikó
Gyűrűk Ura Rizikó
Gyűrűk Ura Rizikó
Gyűrűk Ura Rizikó
Gyűrűk Ura Rizikó
Gyűrűk Ura Rizikó
Gyűrűk Ura Rizikó
Cikkszám: A41181650
24 990 Ft
A vásárlás után járó pontok: 250 Ft
The Lord of the Rings / Gyűrűk Ura Rizikó – magyar kiadás
Rendkívül limitált mennyiségben készült a Gyűrűk Ura Rizikó magyar nyelvű kiadása. Viszont NAGYON szép lett és a játékmenet szuper módon visszaadja a Gyűrűk Ura világának hangulatát, fordulatosságát.

A Gyűrűk Ura Rizikó magyar nyelvű társasjáték 2-4 játékos számára, akik önállóan vagy szövetséget alkotva törhetnek győzelemre Középfölde világán. A Harmadkor meghatározó eseménye a Gyűrűháború, melyben a Jó és Gonosz erőit a játékosok irányítják, miközben a Gyűrű Szövetsége elindul a Megyéből a Végzet Hegye felé.

Ha szeretitek J. R. R. Tolkien gyönyörű történetét és a gondolkodtató, izgalmas társasokat, akkor a Gyűrűk Ura Rizikó a ti játékotok!

Különböző játékmódokkal, váratlan eseményeket és aljas terveket megjelenítő eseménykártyákkal, seregeket vezető hősökkel bővíti a Rizikó alapszabályait.

A játékosok a Középföldét fenyegető gonosz hatalmak és a szabad népek epikus méretű összecsapásában vehetnek részt. Csak rajtuk múlik, hogy miként alakul a világ sorsa! A győzelmet nem pusztán a hódítás vagy a katonai erő segítségével lehet kivívni, a csapatok vezetőinek küldetései, valamint az Egy Gyűrű sorsa legalább ilyen fontos tényezőnek számítanak.

A társas nagyon szép, a kártyákat a filmtrilógia jelenetei díszítik, ideális ajándék a Gyűrűk Ura rajongók számára!

A doboz tartalma
Játéktábla
4 különböző színű sereg figurái
szabálykönyv
64 területkártya
2 jokerkártya
60 történetkártya
az Egy Gyűrű jelölője
3 piros dobókocka
2 fekete dobókocka
Gyűrűk Ura Rizikó részletes ismertető
A Gyűrűk Ura Rizikó magyar nyelvű társasjáték 2-4 résztvevő számára, akik önállóan vagy szövetséget alkotva törhetnek győzelemre Középfölde világán. A Harmadkor meghatározó eseménye a Gyűrűháború, melyben a Jó és Gonosz erőit a játékosok irányítják, miközben a Gyűrű Szövetsége elindul a Megyéből a Végzet Hegye felé.

Ha szeretitek J. R. R. Tolkien gyönyörű történetét és a gondolkodtató, izgalmas társasokat, akkor a Gyűrűk Ura Rizikó a ti játékotok!

Ez az izgalmas kivitelezésű, tartalmas doboz elegendő ahhoz, hogy rengeteg órát töltsetek barátaitokkal vagy családotokkal Középföldén, a játékhoz semmilyen más kiegészítőre vagy dobókockára nincs szükségetek. Szabályai könnyen érthetőek és megtanulhatóak. A társas jóval többet nyújt, mint a hagyományos Rizikó játék, mert a háború mellett a Szövetség útjára és a történetkártyák hatására bekövetkező eseményekre is figyelnetek kell! Seregeiteket vezérek irányítják, akik küldetések teljesítésével segíthetik a csapatok küzdelmét – vagy akadályozhatják az ellenfelek terveit.

A Középfölde sorsát eldöntő háborút többféle szabály szerint is megvívhatjátok: küzdhettek győzelmi pontokért óriási területek és erődítmények meghódításával, megpróbálhattok szövetségeket létrehozva közös célokat elérni, vagy ragaszkodhattok Tolkien eredeti történetéhez, és megvívhatjátok a Jó és Gonosz erők harcát, amit Frodó – és a Gyűrű – sorsa fog eldönteni. Ennél a játékmódnál a Jó erői győznek, ha az Egy Gyűrű megsemmisül a Végzet Hegyének tüzében, míg a Gonosz oldal a Gyűrűhordozó elfogásával nyerhet.

Minden játékmód egyedi stratégiát kíván a játékosoktól, akiknek számos kihívással kell megküzdeniük, mert a Gyűrűk Ura Rizikóban soha nincs két egyforma parti, és a váratlan fordulatok a legjobb terveket is felboríthatják.

A dobozban megtaláljátok a Középfölde hatalmas, gyönyörű térképét bemutató játéktáblát, az egyes területekhez tartozó lapokat, a történetkártyákat, négy teljes hadsereget (piros, fekete, zöld és sárga színekben), öt dobókockát, az Egy Gyűrűt jelölő, műanyag talpra állítható képet, valamint a részletes, magyar nyelvű szabálykönyvet.

A játék alapszabályai követik a hagyományos Rizikó társasok játékmenetét, de jelentős különbségeket is találhattok az egyszerű Rizikó és a Gyűrűk Urás változat között. A legfontosabb eltéréseket az alábbi listában foglaltuk össze:

A Gyűrűk Ura Rizikónak három különböző játékmódja van – az alap Rizikónak csak egy.
A seregeket Középföldén vezérek irányítják, akik segítik csapataikat a harcokban és titkos küldetéseket teljesíthetnek.
Az egyes területek nem egyforma értékkel bírnak, az erődítményeknek vagy az egyes népek ősi szentélyeinek, hatalmi központjainak fontos szerepük van a játékban.
A területeket hegyláncok és folyók választják el egymástól, ez megnehezíti a hadjáratokat és a seregek utánpótlását is.
A játékidőt – illetve a győzelmi feltételeket – a Gyűrű Szövetségének haladása határozza meg. Nincs végtelen számú kör. Ha a Gyűrű eléri a Végzet Hegyét, a játék hamarosan véget ér.
A Gyűrűk Ura Rizikóban 60 egyedi történetkártya befolyásolhatja a küzdelem menetét, ezek nem léteznek más Rizikó kiadásokban. A lapokon a klasszikus filmtrilógia képeit láthatjátok, mindegyiknek van valamilyen hatása a játékra.
A vezérek, a történetkártyák és az egyedi szabályok miatt a Gyűrűk Ura Rizikóban sokkal kisebb a szerencse és a kockadobások szerepe, mint az alap Rizikóban.
A Jó és Gonosz seregek nem egyforma figurákból állnak. A piros és fekete hadak gonosz lényeket küldenek csatába, a sárga és zöld csapatok pedig jó jellemű harcosokat vonultatnak fel. A táblára így orkok, gyűrűlidércek, trollok, tündék, rohani lovasok és óriás sasok kerülnek fel.
A játékosok különböző kártyákkal befolyásolhatják a Gyűrű Szövetségének útját, ezzel pedig a küzdelem időtartamát és kimenetelét is.
A Gyűrűk Ura Rizikó remek ajándék mindenkinek, aki szereti Tolkien varázslatos világát, a klasszikus filmeket Peter Jackson rendezésében – vagy egyszerűen kedveli a sokoldalú, izgalmas stratégiai játékokat. A hagyományos Rizikó rajongóinak mindenképpen ajánljuk, hiszen ők biztosan értékelik az összetettebb, gondolkodtató szabályokat, de azok sem fogják megbánni a társas kipróbálását, akik korábban még sosem játszottak hasonlóval.